Povedal Ježiš zákonníkom a farizejom: Hľa, posielam vám prorokov, mudrcov a zákonníkov, a vy z nich niektorých zabijete a ukrižujete a iných budete bičovať vo svojich synagogách a preháňať z mesta do mesta, aby prišla na vás všetka spravodlivá krv, vyliata na zemi, počnúc od krvi spravodlivého Ábela až po krv Zachariáša, syna Barachiášovho, ktorého ste zavraždili medzi chrámom a oltárom. Veru, hovorím vám, všetko to príde na toto pokolenie. Jeruzalem, Jeruzalem, ktorý vraždíš prorokov a kameňuješ tých, ktorí ti boli posielaní, koľko ráz som chcel shromaždiť tvoje deti, ako sliepka shromažďuje svoje kuriatka pod krídla, a nechcel si! Uvidíte, váš dom vám spustne! Lebo hovorím vám: Už ma viac neuvidíte, kým nebudete volať: Požehnaný, ktorý prichádza v mene Pánovom!
Preto, hľa, ja k vám posielam prorokov, učiteľov múdrosti a zákonníkov. Vy niektorých z nich zabijete a ukrižujete, iných budete bičovať vo svojich synagógach a prenasledovať z mesta do mesta, aby na vás padla všetka spravodlivá krv vyliata na zemi, počnúc krvou spravodlivého Ábela až po krv Zachariáša, Barachiášovho syna, ktorého ste zabili medzi chrámom a oltárom. Veru, hovorím vám: To všetko padne na toto pokolenie. Jeruzalem, Jeruzalem, ktorý zabíjaš prorokov a kameňuješ tých, čo boli k tebe poslaní, koľko ráz som chcel zhromaždiť tvoje deti, ako sliepka zhromažďuje svoje kuriatka pod krídla, a nechceli ste! Hľa, váš dom vám ostáva pustý. Lebo vám hovorím: Odteraz ma neuvidíte, až kým nebudete hovoriť: »Požehnaný, ktorý prichádza v mene Pánovom.«"
Preto, hľa, ja posielam k vám prorokov a mudrcov a zákonníkov [T. j. apoštolov, učeníkov atď.], a z tých (niektorých) zabijete a ukrižujete, a (niektorých) z nich ubičujete vo svojich synagógach a budete ich prenasledovať z mesta do mesta, aby prišla na vás všetka krv spravedlivá, ktorá bola vyliata na zemi od krvi Ábela spravedlivého až po krv Zachariáša, syna Barachiášovho [Dľa sv. Jarol. volal sa vlastne: Jojada a bol hlavným kňazom. Tento Jojada zachránil Joasovi život, ba neskoršie vydobyl mu otcovský trón, ale Joas ako kráľ dal zabiť jeho syna Zachariáša v chráme.], ktorého ste zabili medzi chrámom a oltárom. Veru, povedám vám: všetko toto [Pokuta.] príde na toto pokolenie. Jeruzaleme, Jeruzaleme, ktorý zabíjaš prorokov a kameňuješ tých, ktorí bolí poslaní k tebe; koľkokrát chcel som shromaždiť tvoje dietky, tak ako sliepka shromažďuje svoje kurence pod krýdla [K Bohu.], a nechcel si [Gr.: nechceli ste.]! Hľa, zanechá sa vám váš dom [Chrám.] pustý. Lebo pavedám vám: neuvidíte ma od terajška, až keď poviete: požehnaný, ktorý prichádza v mene Pánovom. [Až na súdny deň, pred ktorým sa obrátite a mňa uznáte za Spasiteľa.]