Voviedol vás Pán do zeme oplývajúcej mliekom a medom, aleluja. Nech teda zákon Pánov je stále vo vašich ústach, aleluja, aleluja. Vzdávajte chválu Pánovi, meno jeho vzývajte, hlásajte jeho skutky medzi národmi.
Keď ťa Pán vovedie do krajiny Kanaánčanov, Hetejcov, Amorejčanov, Hevejcov a Jebuzejcov, ktorú ti chce dať, ako to pod prísahou sľúbil tvojim otcom, do krajiny, ktorá oplýva mliekom a medom, vtedy budeš zachovávať tento zvyk v tomto mesiaci. A nech je to znamením na tvojej ruke a znakom medzi tvojimi očami, aby bol v tvojich ústach Pánov zákon, lebo Pán ťa mocnou rukou vyviedol z Egypta. Oslavujte Pána a vzývajte jeho meno, rozhlasujte jeho skutky medzi národmi.

A keď ťa Pán vovedie do zeme Kananejskeho a Hetejskeho a Amorrhejskeho a Hevejskeho a Jebusejskeho, tak ako prisahal tvojim otcom, že ju dá tebe, zem, ktorá oplýva mliekom a medom, sláviť budeš tento posvätný obrad v tomto mesiaci. A bude ti to jako znamenie na tvojej ruke[1] a jako pamiatka pred tvojimi očami[2], a aby bol zákon Pánov vždycky v tvojich ústach, lebo v ruke silnej vyviedol ťa Pán z Egypta. Oslavujte Pána, a vzývajte jeho meno: ohlasujte jeho skutky medzi národami.


[1] Čo je v ruke, to nezabudneš.
[2] Čo je na čele, to sa nedá utajiť. Židia neskôr brali to doslovne a uväzovali si lístky na oči a na čelo, na ktorých prikázania Božie boly napísané.