Za onoho času prišli k Ježišovi farizeji, aby ho pokúšali. Pýtali sa ho: Či smie človek prepustiť svoju manželku z akejkoľvek príčiny? Odpovedal im: Či ste nečítali, že Stvoriteľ na počiatku stvoril (ľudí) ako muža a ženu? A povedal: Preto opustí človek svojho otca i svoju matku a bude sa pridržiavať svojej manželky, a tí dvaja stanú sa jedným telom. A tak už nie sú to dve telá, ale iba jedno telo. Čo teda Boh takto spojil, človek nech nerozlučuje!
Tu k nemu pristúpili farizeji a pokúšali ho: „Smie človek prepustiť svoju manželku z akejkoľvek príčiny?“ On odpovedal: „Nečítali ste, že Stvoriteľ ich od počiatku ako muža a ženu stvoril a povedal: »Preto muž opustí otca i matku a pripúta sa k svojej manželke a budú dvaja v jednom tele?« A tak už nie sú dvaja, ale jedno telo. Čo teda Boh spojil, nech človek nerozlučuje.“
Tu pristúpili k nemu farizeji, pokúšali ho a hovorili: Či smie človek prepustiť svoju manželku z akejkoľvek príčiny? Ktorý odpovedal a hovoril im: Nečítali ste, že ten [Gr.: Že tvorca od počiatku učinil ich, atď.], ktorý stvoril človeka na počiatku, učinil ich mužským a ženskou a riekol: Pre toto opustí človek otca i matku, a pridŕžať sa bude svojej manželky, a budú dvaja jedným telom. (l. Mojž. 2, 24) A tak už nie sú dvaja, lež jedno telo [Stav manželský je teda nerozlučný i dľa prirodzeného, i dľa božského zákona.]. Čo teda Boh spojil [Gr.: spriahol.], nech človek nerozlučuje.