Za onoho času, keď si bol Ježiš svolal dvanástich apoštolov, dal im vládu a moc nad všetkými diablami a aby uzdravovali z chorôb. Potom ich poslal hlásať kráľovstvo Božie a uzdravovať chorých. I vravel im: Nič si neberte na cestu, ani palicu, ani kapsu, ani chleba, ani peňazí, ani dva obleky nemajte. Do ktoréhokoľvek domu vojdete, ostaňte tam a odtiaľ neodíďte. A ktoríkoľvek vás neprijmú, pri odchode z toho mesta otraste si aj prach so svojich nôh na svedectvo proti nim. Odišli teda, chodili po dedinách, hlásali evanjelium a všade uzdravovali.
Zvolal Dvanástich a dal im silu i moc nad všetkými zlými duchmi a liečiť neduhy. 2Potom ich poslal hlásať Božie kráľovstvo a uzdravovať chorých. 3A povedal im: „Na cestu si neberte nič: ani palicu, ani kapsu, ani chlieb, ani peniaze, ani dvoje šiat nemajte. 4Keď vojdete do niektorého domu, ostaňte tam a odtiaľ vychádzajte. 5Ale keby vás niekde neprijali, odíďte z toho mesta a straste si prach z nôh na svedectvo proti nim.“ 6Oni šli, chodili po dedinách, všade hlásali evanjelium a uzdravovali.
I svolal dvanástich apoštolov, dal im vládu a moc nad všetkými diabolstvami a aby uzdravovali neduhy. [Mar. 6, 8] A poslal ich kázať kráľovstvo Božie a uzdravovať nemocných. A riekol im: Ničoho si neberte na cestu: ani palice, ani kapsy, ani chleba, ani peňazí, ani dvoch oblekov nemajte. [Kto chce zastávať úrad cirkevný, musí sa zriecť starosti o pominuteľné veci tohoto sveta.] A do ktoréhokoľvek domu vojdete, tam zostaňte, a odtiaľ neodchádzajte. A ktoríkoľvek vás neprijmú, keď z toho mesta vyjdete, straste ešte i prach so svojich nôh na svedectvo proti nim. [Strasenie prachu s nôh znamená, že všetka vina u nich má ostať.] I vyšli a chodili po mestečkách, a zvestovali evanjelium a uzdravovali všade.