507 - Bože, ktorý stav manželský ustanovils' v raji sám
1. Bože, ktorý stav manželský – ustanovils' v raji sám,  ráč so svojím požehnaním – milostivo stúpiť k nám! – Ráč tých žehnať, ktorí tu dnes – v stav maželský vstupujú – a pred tvojím oltárom si – vernosť stálu sľubujú.
2. Sláva tebe, večný Bože, – ktorý svety v moci máš, – ktorý v srdcia city zbožné – i cit lásky zasievaš! – Daj, by ruky vyvolených – tvoje slová spojili, – aby v stave tomto svätom – tvojej sláve slúžili.
3. Veríme a vyznávame, – Bože, ty's pomocník náš, – ku konaniu povinností – svoju pomoc z neba dáš. – Ťažké, iste, povinnosti – stav manželský ukladá, – nech im tvoja Božia milosť – v ťažkostiach vždy pomoc dá!
4. Príjmi obeť, ktorú ruky – kňažské ti podávajú, – vyslyš prosby svojích verných, – o ktoré ťa žiadajú! – Daj, by žili v láske pravej, – v úprimnej vždy svornosti, – svojej svätej viery dary, – vlej im v srdcia v hojnosti!
5. Svätý Pán, čo manželstvo si – na sviatosť povýšil nám, – vo sviatosti spojených tu – pravicou sám mocne chráň, – aby stále čnostne žijúc – meno tvoje vzývali – a raz v nebi so svätými – Hosana! ti spievali.
6. Milostivý, dobrý Pane – Kriste, pre nás súžený, – tvojím divom v meste Káne tento stav bol poctený. – Ako v chráme na oltári – medzi nami prebývaš, – v manželstve tak nech aj v tomto – príbytok svoj milý máš.
7. Kriste, Cirkvi svätej ženích, – ochranca najvernejších, – v Siatosti k nám sťa Baránok – vchádzaš najpokornejší! – Ráč prebývať sám v tých srdciach, – ktoré si tu dnes spojil, – aby až po hroby tmavé – nikto ich nerozdvojil.
8. Novomanželov prítomných – žehnaj, Bože, z výsosti. – Daj im šťastia, požehnania, – hojnosť svojich milostí! – A keď aj kríž zošleš na nich, – protivenstvá, trápenia, – buď im to od teba znakom – lásky, záloh spasenia!