Blažený muž, ktorý bol nájdený bez úhony, ktorý nemá vo zvyku za zlatom sa sháňať: na peniazoch a pokladoch nijako si nezakladá svoju nádej. Kto je to? Chceme ho oslavovať, lebo urobil podivnú vec v svojom živote. Veď v tomto ohľade podrobený bol skúške, no ukázal sa dokonalým. Nech mu je zato vzdávaná večná sláva. Veď mal možnosť dopustiť sa priestupku, ale sa nedopustil. Mohol zlo robiť, ale nerobil. Preto pevne je založená jeho spása u samého Pána a jeho dobré skutky oslavovať bude všetka pospolitosť svätých.
Blahoslavený každý, kto sa zachová bez úhonya kto sa nezháňa po zlate,ani svoju nádej neskladá v peniazoch a poklade. Ktože je to? – aby sme ho chválili,lebo obdivuhodný (príklad) dal svojím životom. Veď kto sa osvedčil a ukázal, že je dokonalý, tomu patrí večná sláva!Lebo mohol prestúpiť (zákon), ale ho neprestúpil,a mohol robiť zle, ale neurobil tak. Preto sám Pán upevní jeho bohatstvo (navždy) a o jeho dobrých skutkoch bude hovoriť celé zhromaždenie svätých.
Blahoslavený bohatý, ktorý bol nájdený bez poškvrny, a ktorý neišiel za zlatom ani neúíal v peniazoch a pokladoch. Kto je on, a budeme ho chváliť? Lebo učinil divné veci - v živote svojom. Ktorý je v tom vyzkúsený, a dokonalý, ten bude mať slávu večnú: ktorý mohol prestúpiť, a neprestúpil: Činiť zlé a neučinil: Preto sú uistené jeho statky v Pánovi [Lebo nespoliehal sa na bohatstvo, ale užíval ho k milosrdrným skutkom: shromaždil si istý, večný poklad u Boha a hojnú odplatu v nebesiach.], a almužny jeho oznamovať bude všetka obec svätých.

Chcem odoberať novinky:

Neplatná e-mailová adresa!
Bez poskytnutia súhlasu nie je možný odber noviniek.